Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CHENGDU - Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Chengduju izpolnila prvotni cilj, za Kitajsko zasedla drugo mesto v predtekmovalni skupini in se uvrstila v osmino finala. Na odločilni tekmi za drugo mesto v skupini 1 je s 3:0 premagala ZDA, svoje dvoboje so dobili Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar.

LJUBLJANA - Ukrajina se bo pridružila Španiji in Portugalski v skupni kandidaturi za gostiteljico svetovnega prvenstva leta 2030, je poročal britanski Times. Otoški mediji pišejo, da bi Ukrajina prevzela eno od skupin in da ima predlog že podporo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega ter španskih in portugalskih oblasti. Vodji nogometnih zvez obeh iberskih držav naj bi novo partnerstvo z državo, ki je ta čas v vojni zaradi ruske agresije, objavili v sredo na novinarski konferenci na sedežu Evropske nogometne zveze.

DENVER - Slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA Vlatko Čančar je s svojo ekipo Denver Nuggets izgubil na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono. Gosti Oklahoma City Thunder so v Koloradu zmagali s 112:101.
Čančar je odigral 16 minut, v tem času pa zbral tri točke, dva skoka in dve podaji, izgubil pa je dve žogi.

LARNAKA - Darko Milanič, nekdanji slovenski nogometni reprezentant in trener Maribora, ni več trener ciprskega prvoligaša Anothosisa iz Famaguste, je sporočil ciprski klub. Za slovenskega strokovnjaka, ki je na Ciper prišel pred letošnjo sezono, so bili usodni slabi rezultati ekipe, kaplja čez rob je bil sobotni poraz 0:4 proti Aeku iz Larnake.

TOKIO - Prvo nosilec teniškega odprtega prvenstva Japonske Casper Ruud se je v Tokiu poslovil že na uvodu. V prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 1.953.285 dolarjev je Norvežana, številko 3 na svetovni lestvici, gladko dvakrat s po 6:3 izločil Španec Jaume Munar, 58. igralec sveta.

NEW YORK - Preiskovalno poročilo, ki ga je naročilo vodstvo ameriške ženske nogometne lige NWSL, je razkrilo razširjeno spolno nadlegovanje igralk s strani njihovih trenerjev. V objavljenem dokumentu so na 172 straneh navedeni številni primeri neprimernega vedenja ter čustvene in fizične zlorabe igralk.

zza/ic/zza
© STA, 2022