Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Stavko zdravnikov in zobozdravnikov podprli tudi Mladi zdravniki Slovenije

Ljubljana, 21. septembra - V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so po včerajšnji izredni letni konferenci napovedali stavko, ki se bo začela 19. oktobra. Izmed glavnih poudarjajo zahtevo za izstop iz enotnega plačnega sistema s spremembo zakona o zdravniški službi, ob tem pa pogajanja za nov tarifni del kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike.

Ljubljana, Domus Medica.
Izredna letna konferenca Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides, s katero so sklenili zbiranje podpisov za izločitev zdravnikov in zobozdravnikov iz enotnega sistema plač v javnem sektorju.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Stavko podpirajo tudi Mladi zdravniki Slovenije, ki zahtevajo konkurenčne delovne pogoje, vključno s korekcijo osnovne plače. To je potrebno takoj, saj je zadovoljen zdravstveni delavec zadnje upanje za javni zdravstveni sistem v Sloveniji, so dodali.

Slovenski javni zdravstveni sistem po njihovi oceni hodi po poti držav, kjer zdravniki zaradi slabih pogojev odhajajo v zasebne ustanove in tujino. Žal Slovenija ponavlja isto napako in nič ne kaže, da bi politiko to zanimalo, so kritični.

da/lem
© STA, 2022