Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MELBOURNE - Norvežan Tobias Foss je svetovni kolesarski prvak v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Wollongonu. Na 34,2 km dolgi trasi je ugnal drugega Švicarja Stafana Künga in tretjega Belgijca Remca Evenepoela. Edini slovenski predstavnik Tadej Pogačar je s solidno vožnjo zasedel šesto mesto. Nizozemska kolesarka Ellen van Dijk je svetovna prvakinja v vožnji na čas. V avstralskem Wollongonu je na 34,2 km dolgi trasi ugnala drugouvrščeno domačinko Grace Brown in tretjo Švicarko Marlen Reusser. Edina slovenska predstavnica Urška Žigart je zasedla 28. mesto.

BERLIN - Dvorana Mercedes-Benz v nemški prestolnici bo danes prizorišče zadnjega dejanja na letošnjem evropskem košarkarskem prvenstvu v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem. V velikem finalu se bodo ob 20.30 udarili Španci in Francozi, tekma za tretje mesto med Nemci in Poljaki pa se bo pričela ob 17.15.

LJUBLJANA - Rokometašice Krima Mercatorja so konec minulega tedna po hudem boju izgubile v Bukarešti, danes pa jo čaka prva domača tekma v skupinskem delu lige prvakinj. Ob 14. uri bodo v Areni Stožice gostile imenitne tekmice iz norveškega Kristiansanda, v zadnjih dveh sezonah zmagovalke najbolj prestižnega klubskega tekmovanja na stari celini.

PORTOROŽ - Kazahstanka Jelena Ribakina in Čehinja Katerina Siniakova se bosta danes ob 18. uri pomerili za naslov na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Za zmagovalko Wimbledona Ribakino bo to deseti finale v karieri, za Siniakovo pa sedmi. Slovenska moška teniška reprezentanca bo danes v Portorožu nadaljevala obračun II. svetovne skupine Davisovega pokala proti Estoniji. Do napredovanja v kvalifikacije za I. svetovno skupino varovance kapetana Grege Žemlje loči le še zmaga, danes pa so predvideni trije obračuni. Dvoboj bi morali sicer dokončati v soboto, a je vmes posegel dež in preveč namočil peščena igrišča v Portorožu. Slovenija sicer proti Estoniji vodi z 2:0

am/alz/ad/lr/zza/am
© STA, 2022