Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ZÜRICH - Svetovni prvak Kristjan Čeh se bo danes v Zürichu na finalu diamantne lige potegoval za zmago v metu diska, tekma bo ob 18.15. Anita Horvat pa je dobila povabilo organizatorjev za nastop na 800 m. Horvatova, sedma s SP, je med desetimi atletinjami, ki bodo na dva stadionska kroga startale ob 21.19. Prvič v zgodovini v finalu najprestižnejše serije svetovnih mitingov nastopa trojica Slovencev. Tina Šutej je bila v sredo tretja v skoku s palico.

LJUBLJANA - Hokejisti SŽ Olimpije bodo danes dočakali domačo premiero v elitni ligi prvakov. V tekmovanju, kjer nastopajo s posebnim vabilom, so že odigrali dve tekmi v gosteh, danes ob 19.15 pa bodo v dvorani Tivoli gostili finski TPS Turku.

NEW YORK - Najboljša teniška igralka na svetu Iga Swiatek se je uvrstila v polfinale odprtega prvenstva ZDA. Poljakinja je v četrtfinalu s 6:3 in 7:6 premagala domačinko Jessico Pegula, zadnjo Američanko na turnirju. Za dvakratno zmagovalko OP Francije Swiatkovo je to že največji uspeh na grand slamu na trdi podlagi v New Yorku. V krogu najboljših štirih igralk se bo številka 1 na svetu pomerila z Belorusinjo Arino Sabalenka. Slednja je že pred tem s 6:1 in 7:6 premagala Čehinjo Karolino Pliškovo.

LJUBLJANA - Mednarodna hokejska zveza IIHF je danes objavila sestavo tekmovalnih skupin in razpored tekem svetovnega prvenstva elitne divizije v prihajajoči sezoni, ki ga bosta od 12. do 28. maja 2023 skupaj gostila Tampere na Finskem in Riga v Latviji. Slovenci se bodo v skupini B za uvod pomerili s Švicarji.

LEIPZIG - Nemški nogometni prvoligaš Leipzig, katerega član je tudi Slovenec Kevin Kampl, ima novega trenerja. Po pričakovanjih je po sinočnjem bolečem porazu v ligi prvakov vodenje moštva prevzel Nemec Marco Rose. Kot so danes prek Twitterja sporočili iz nemškega kluba, je 45-letnik podpisal pogodbo do junija 2024.

LA RIOJA - V finalu nogometnega pokala libertadores bosta že tretje leto zaporedoma zaigrala dva brazilska kluba. Po Athleticu Paranaenseju se je v finale južnoameriške različice evropske lige prvakov uvrstil še Flamengo iz Rio de Janeira.

zza/jz/lr/tb/zza
© STA, 2022