Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PAU - Slovenski kajakašici v slalomu na divjih vodah Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar sta se na tekmi svetovnega pokala v francoskem Pauju uvrstili v finale. V današnjem polfinalu je bila Terčeljeva četrta, Hočevarjeva pa deveta. V moškem polfinalu sta nastopila Martin Srabotnik in Peter Kauzer, a sta oba storila napako in se nista uvrstila v finale. V ženskem polfinalu je bila najhitrejša Avstralka Jessica Fox. Terčeljeva je zaostala za 3,67 sekunde, Hočevarjeva pa za 5,72 sekunde.

STOCKHOLM - Pred rokometaši trebanjskega Trima je prva tekma uvodnega kroga v evropski ligi. Za uvod v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini slovenske podprvake čakata dve tekmi s švedskim Kristianstadom. Prva tekma se bo drevi na Švedskem pričela ob 18.30, povratna bo teden dni kasneje na Dolenjskem.

MORZINE - Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik bo danes lovila visoko uvrstitev v spustu na svetovnem prvenstvu v Les Getsu v Franciji. Osemindvajsetletnica iz Lepe Njive je bila v četrtek v razvrstitveni vožnji peta, a precej daleč od najboljših štirih. Hrastnikova je na petem mestu zaostala 13,8 sekunde za najboljšo Francozinjo Myriam Nicole. Od drugega do četrtega mesta so se v razmaku sekunde zvrstile Nemka Nina Hoffmann, Italijanka Eleonora Farina in Avstrijka Valentina Höll. Vse so bile vsaj šest sekund hitrejše od najboljše slovenske predstavnice.

LJUBLJANA - Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 15. uri v Tbilisiju igrala tekmo 3. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Po dveh zmagah nad Avstrijo bodo slovenska dekleta proti Gruzijkam skušala doseči še tretjo zmago.

CHARLOTTE - Francoz Adriano Mannarino in Srb Laszlo Đere sta finalista moškega teniškega turnirja ATP v ameriškem Winston Salemu. Francoz je gladko s 6:0 in 6:4 premagal Nizozemca Botica van de Zandschulpa. Srb pa po hudem boju Švicarja Marc-Andreo Hueslerja s 7:6 (3) in 7:6 (5).

CLEVELAND - Finalistki ženskega teniškega turnirja WTA v Clevelandu sta Rusinja Ljudmila Samsonova in Belorusinja Aliaksandra Sasinovič. Sedmopostavljena Sasinovičeva je morala odigrati maratonski dvoboj, preden je po dveh urah in 51 minutah premagala osmopostavljeno Francozinjo Alize Cornet s 6:7 (5), 7:5, 6:3. Veliko lažje delo je imela Samsonova, ki je Američanko Bernardo Pera odpravila po vsega 52 minutah s 6:1 in 6:2.

MONTREAL - Rusinja Darja Kasatkina in Avstralka Daria Saville sta finalistki ženskega teniškega turnirja WTA v kanadskem Granbyju, kjer sta nastopali tudi Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Za Kasatkino bo finale priložnost za drugo zmago v avgustu, potem ko je pred tedni dobil turnir Silicon Valley Classic. Kasatkina je neposredno pred odprtim prvenstvom ZDA potrdila izjemno formo, Parryjeva pa je bila povsem nemočna na njen prvi servis. V prvem nizu je Francozinja še osvojila dve igri, v drugem pa ji je 25-letna prvopostavljena Rusinja "zavezala kravato". Devetopostavljena Daria Saville, v Moskvi rojena Avstralka bolj znana ljubiteljem tenisa kot Darja Gavrilova, pa je dvoboj z Ukrajinko Marto Kostjuk, ta je v uvodnem krogu ugnala Zidanškovo, dobila brez boja, ker je slednja dvoboj predala. Za Saville bo to peti finale v karieri, edino turnirsko zmago pa si je priigrala letos v New Havenu.

ag/ad/alz/lr/nem/ag
© STA, 2022