Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - Slovenska kajakašica Anja Osterman si je na evropskem prvenstvu v Münchnu priborila še drugi finale. Po četrtkovi kvalifikacijski zmagi na 500 metrov se je danes veselila še zmage v predtekmovanju na 200-metrski razdalji in si s tem priborila še drugo priložnost za kolajno. Na 200-metrski razdalji jo finale čaka že v soboto ob 14.20, na daljši 500-metrski pa v nedeljo ob 13.21. Danes je v polfinalu na razdalji enega kilometra nastopil tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, bil četrti in s tem za mesto prekratek za veliki finale. V soboto bo nastopil v finalu B.

MÜNCHEN - Lia Apostolovski se je na evropskem prvenstvu v atletiki v Münchnu uvrstila v nedeljski finale skoka v višino. V drugi kvalifikacijski skupini je razdelila prvi izid z 1,87 m. Lia Apostolovski je bila visoko prek letvice na začetni višini 1,78 m. Na 1,83 m je bila tudi uspešna prvič, kot tudi na 1,87 m. V tem tretjem skoku se je letvica po dotiku že zelo tresla, a ni padla s stojala.

LJUBLJANA - V 52. letu starosti je po hudi bolezni umrl Zoran Tesko, nekdanji slovenski futsal reprezentant in tudi nekdanji selektor reprezentance do 21 let.
Po formiranju slovenske futsal lige je Tesko kar 15 let nosil dres Litije, ob tem pa je bil po eno leto še član Zagorja in ljubljanskega Metropola. V karieri je osvojil šest naslovov državnega prvaka - v letih 1997, 1999, 2001, 2002, 2005 in 2010. Zoran Tesko je bil med letoma 1995 in 2000 tudi državni reprezentant. V dresu Slovenije je zbral 26 nastopov, dosegel je šest golov.

MURSKA SOBOTA - Hrvaški branilec 24-letni Marin Karamarko zapušča slovenskega prvoligaša Muro in se iz Murske Sobote vsaj za dve sezoni seli k avstrijskemu Hartbergu, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Nov v avstrijskem klubu je tudi 23-letni Izraelec Eylon Almog, ki je doslej dosegal gole za Maccabi iz Tel Aviva. V Hartbergu ne skrivajo, da z uvodom v sezono niso bili zadovoljni. "Zato smo morali okrepiti ekipo. Veseli smo, da nam je po intenzivnem delu uspelo pripeljati dve okrepitvi," je povedal poslovodja Hartberga Erich Korherr.

tb/jz/ag/tb
© STA, 2022