Pregled - šport, 18. 8. (četrtek)

Ljubljana, 18. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 18. avgusta.

MÜNCHEN - Luka Potočar je osvojil peto mesto na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v Münchnu v novi olimpijski disciplini: kombinaciji balvani-težavnost. Dvajsetletni Jeseničan je bil po prvem delu kombinacije, balvanih, sedmi, v težavnosti pa je pridobil dve mesti za končno peto mesto. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju bo domov prinesla kar pet odličij. Janja Garnbret je postavila nov mejnik s tremi naslovi evropske prvakinje, zlatimi kolajnami v težavnosti, balvanih in olimpijski kombinaciji. Mia Krampl je v kombinaciji osvojila srebro, Potočar pa je bil srebrn v težavnosti.

MÜNCHEN - Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej se je na evropskem prvenstvu v Münchnu nepričakovano uvrstila v sobotni finale. V kvalifikacijah je imela sedmi izid - 58,86 m. Maruša Mišmaš Zrimšek se je prebila v sobotni finale na 3000 m zapreke. Z 9:46,06 je bila skupno 13.

MARIBOR - Nogometaši Maribora so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 0:0 proti romunskemu Cluju. Povratna tekma bo čez en teden v Romuniji.

MURSKA SOBOTA - Nogometašice None Pomurja Beltincev so odigrale polfinalno tekmo prvega kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakov. V Murski Soboti so slovenske prvakinje izgubile proti Shelbournu z 0:1. Pomurke bodo tako v nedeljo igrale le še tolažilno tekmo za tretje mesto v skupini proti armenski Hayasi.

DOHA - Organizatorji letošnjega nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju so sporočili, da so doslej skupno prodali 2,45 milijona vstopnic. V zadnjem prodajnem obdobju med 5. julijem in 16. avgustom so jih prodali 520.532. Skupno je na voljo 3.010.679 vstopnic. Na turnirju, ki se bo začel 20. novembra, pričakujejo več kot milijon obiskovalcev.

zzb/lr/am/jz/ag/zzb
© STA, 2022