Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 16. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

RIM - Slovenski plavalec Anže Ferš Eržen se je na evropskem prvenstvu v Rimu v današnjih kvalifikacijah na 200 m mešano prebil v polfinale. Ferš Eržen je imel z 2:01,98 enajsti dosežek kvalifikacij, polfinale šestnajsterice pa je na sporedu danes ob 19.36. Že pred polfinalnim nastopom Ferš Eržena pa bo znano, ali je njegovemu reprezentančnemu kolegu Petru Johnu Stevensu uspelo priti do kolajne na 50 m prsno. Stevens si je namreč finalni nastop, ki bo danes ob 18.12, zagotovil s petim izidom polfinala 27.27. V finalu pa bo lovil svojo tretjo kolajno na prvenstvih stare celine.

NEW YORK - Nova sezona severnoameriške košarkarske lige NBA se bo začela 18. oktobra s tekmama lanskih finalistov. Boston Celtics bodo gostili Philadelphia 76ers, prvaki Golden State Warriors se bodo pomerili z Los Angeles Lakers. Luka Dončić bo s svojimi Dallas Mavericks dan pozneje sezono začel z gostovanjem pri najboljši ekipi rednega dela, Phoenix Suns.

MÜNCHEN - Španec Miguel Angel Lopez je prepričljivo osvojil zlato kolajno v hoji na 35 km na evropskem prvenstvu Münchnu. Tudi med atletinjami je bila v tej disciplini z veliko prednostjo najboljša Grkinja Antigoni Drisbioti. Slovenskih atletov danes ne bo na stadionu v Olimpijskem parku.

LJUBLJANA - Dolga leta najboljša slovenska karateistka Tjaša Ristić, od junijske poroke z nogometašem Rokom Baskero Tjaša Baskera, je prek Instagrama sporočila, da je pri 28 letih končala kariero. Ristićeva je dosegla nekaj zgodovinskih dosežkov za slovenski karate in ima v zbirki tudi pet kolajn z velikih tekmovanj.

zzb/zza/zzb
© STA, 2022