Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Avstralski trener Mark Lebedew ni več selektor slovenske odbojkarske reprezentance, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije. Na prihajajočem SP bo izbrano vrsto vodil Romun Gheorghe Cretu. Lebedew, ki je pred začetkom letošnje reprezentančne sezone na slovenski klopi zamenjal Italijana Alberta Giulianija, je slovensko izbrano vrsto vodil v ligi narodov, v kateri so slovenski odbojkarji na dvanajstih tekmah petkrat zmagali in sedemkrat izgubili ter zasedli deseto mesto. Namesto Lebedewa bo na slovensko klop sedel 55-letni Romun Gheorghe Cretu, ki je v letošnji sezoni s poljskim prvoligašem Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle osvojil evropsko ligo prvakov, ob tem pa tudi vse tri poljske lovorike, v državnem prvenstvu, pokalu in superpokalu.

LJUBLJANA - Rus Danil Medvedjev je z zmago na turnirju v Mehiki povečal prednost pred zasledovalci na lestvici ATP. Drugouvrščeni Alexander Zverev iz Nemčije zaostaja več kot tisoč točk, tretji Španec Rafael Nadal pa več kot dva tisoč. Edina sprememba med najboljšimi je skok Poljaka Huberta Hurkacza na deseto mesto. Najvišjeuvrščeni Slovenec je Aljaž Bedene, ki letos zaključuje kariero. Triintridesetletnik iz Ljubljane je na 286. mestu oziroma 275. po točkah osvojenih v 2022.

LJUBLJANA - Vse slovenske teniške igralke, ki so na lestvici WTA uvrščene med prvih 100 na svetu, so v zadnjem tednu izgubile nekaj pozicij. Med posameznicami je Kaja Juvan na 67. mestu, Tamara Zidanšek na 85., med dvojicami pa je Andreja Klepač 22. igralka sveta in Zidanškova 71.

SAO PAULO - V diskoteki v Sao Paulu je v noči na nedeljo umrl osemkratni svetovni prvak v borilni veščini jiu-jitsu Leandro Lo, so sporočile tamkajšnje oblasti. S strelom v glavo ga je ubil neznanec, s katerim se je sporekel iz zdaj še neznanih razlogov.

SAN JOSE - Ruska teniška igralka Darja Kasatkina je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA 500 v ameriškem San Joseju. V finalu je sedma nosilka po dveh urah in 34 minutah ugnala nepostavljeno domačinko Shelby Rogers s 6:7, 6:1, 6:2.

WASHINGTON - Ruska teniška igralka Ljudmila Samsonova je zmagovalka teniškega turnirja WTA 250 v Washingtonu z denarnim skladom 251.750 ameriških dolarjev. Triindvajsetletnica je v finalu po uri in 46 minutah s 4:6, 6:3, 6:3 ugnala Estonko Kaio Kanepi, ki že devet let čaka na peto lovoriko na turnirjih WTA.

WASHINGTON - Avstralec Nick Kyrgios je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP 500 v Washingtonu z nagradnim skladom 2,1 milijona ameriških dolarjev. V finalu je po dveh nizih ugnal Japonca Yoshihita Nishioko s 6:4, 6:3. Dvoboj je trajal uro in 23 minut. Nekaj ur kasneje je 27-letni Avstralec v ameriški prestolnici osvojil še turnir v konkurenci dvojic.

zzb/alz/zzb
© STA, 2022