Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TREBNJE - Nekdanji slovenski mladinski reprezentant Matic Pipp bo v novi sezoni igral za slovenske podprvake, Trimo Trebnje, so danes sporočili iz kluba. Pipp je šesta okrepitev kluba pred sezono 2022/23. Doslej je celotno kariero igral za Urbanscape Loko. S trebanjskim klubom je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

STOCKHOLM - Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo ta konec nadaljevalo s preizkušnjo v švedski Uddevalli. Prepričljivo prvi v seštevku elitnega razreda MXGP Tim Gajser lahko, če se bo vse obrnilo v njegov prid, morda že potrdi naslov prvaka, bolj verjetno pa bo naredil še zadnji korak na poti do lovorike. Na Švedskem bo v razredu MX2 nastopil tudi Jan Pancar. Gajser je skupno zdaj pri 605 točkah, Seewer jih ima 483, tretji je Španec Jorge Prado s 465. Do konca sezone 2022 so le še štiri dirke in septembra še preizkušnja za pokal narodov v ZDA. Vožnji v razredu MXGP bosta v nedeljo v Uddevalli na sporedu ob 14.15 in 17.10, v razredu MX2 pa ob 13.10 in 16.15.

NYON - Naslednji teden bo v evropskih nogometnih pokalih že prvi vrhunec nove sezone. V Helsinkih bo na sporedu tekma evropskega superpokala med zmagovalcem lige prvakov madridskim Realom in zmagovalcem evropske lige Eintrachtom iz Frankfurta. Dvoboj bo sodil Anglež Michael Oliver, je sporočila krovna evropska zveza Uefa. Za špansko-nemški finalni obračun za prvo lovoriko v sezoni 2022/23 je Uefa izbrala angleško sodniško posadko, pomočnika bosta Stuart Burt in Simon Bennett. Obenem pa bo na tej tekmi premiero na evropskih klubskih tekmovanjih doživela tudi nova tehnologija, polavtomatski sistem določanja prepovedanega položaja, z angleško kratico poimenovana Soat. Ta sistem pa bodo pozneje uporabljali tudi v skupinskem delu nove sezone lige prvakov.

nem/tb/tb
© STA, 2022