Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CHICAGO - Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Chicago Bulls je danes ponoči uradno potrdila prihod slovenskega reprezentanta Gorana Dragića. Izkušeni 36-letni branilec je selitev v vetrovno mesto potrdil že v začetku julija, zdaj pa je jasno, da bo Slovenec z Bulls podpisal enoletno pogodbo, vredno 2,9 milijona dolarjev (2,85 milijona evrov). Dragić se k Chicagu seli iz Brooklyna, pred tem pa je v ligi NBA igral še za Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat in Toronto Raptors ter zdaj vstopa v svojo 15. sezono. V tem času je v povprečju dosegal 13,7 točke na tekmo. V lanski sezoni je za Brooklyn v povprečju dosegal 7,5 točke in 4,1 podaje na tekmo. Zdaj bo Slovenec oblekel dres bikov, ki ga je nekdaj za kratek čas nosil še en Slovenec Boris Gorenc (pred sezono 1997/98). Chicago je na Twitterju potrdil, da bo Dragić nosil številko sedem, poročajo ameriški mediji. To je v preteklosti v tem moštvu nosil tudi nekdanji hrvaški zvezdnik Toni Kukoč.

EDINBURGH - Najboljše golfistke sveta, med njimi tudi Pio Babnik, od četrtka do nedelje čaka zadnji veliki turnir sezone. Na prvenstvu Velike Britanije oziroma AIG Opnu si bodo udeleženke razdelile 6,8 milijona dolarjev, zmagovalka pa bo domov odšla bogatejša za dober milijon dolarjev. Osemnajstletna Ljubljančanka bo letos prvič odigrala vseh pet "majorjev". Na prvem aprila, Ana Inspiration, je zablestela s tretjim mestom, na prvenstvu PGA se ni prebila v rez, na prvenstvu ZDA ter prvenstvu Evian pa je zabeležila 44. oziroma 54. mesto. Pia Babnik, ki zaseda 48. mesto na svetovni lestvici profesionalnih igralk golfa, je lani prvič nastopila na prvenstvu Velike Britanije, najstarejšem "majorju" v koledarju profesionalnih golfistk, vendar se po dveh dneh ni prebila v zgornji del nastopajočih.

MONTEVIDEO - Urugvajski nogometni zvezdnik Luis Suarez je sinoči po 17 letih spet zaigral za svoj matični klub Nacional iz Montevidea. Zdaj 35-letni urugvajski reprezentant je ob koncu lanske sezone dobil dovoljenje madridskega Atletica za odhod, prejšnji teden pa je sklenil kratkoročno pogodbo s svojim nekdanjim klubom.
Suareza so sicer povezovali s številnimi klubi, tudi z argentinskim River Platom in nemško Borussio Dortmund, a urugvajski veteran je izbral vrnitev v domovino.
Sinoči je izgubil z brazilsko ekipo Atletico Goianiense z 0:1 v prvi tekmi četrtfinala južnoameriškega pokala Copa Sudamericana. V igro je vstopil v 74. minuti in si prislužil stoječe ovacije 30.000 navijačev na stadionu Gran Parque Central v Montevideu.

SAN JOSE - Japonska teniška igralka Naomi Osaka, štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, se je uspešno vrnila na igrišča po dveh mesecih tekmovalnega premora. Na turnirju v San Joseju je v uvodnem krogu premagala Kitajko Zheng Qinwen. Japonka letos do sinoči ni igrala od maja, ko je v prvem krogu pariškega turnirja izgubila proti Amandi Anisimovi. Njena naslednja tekmica na tekmovanju, ki velja za enega od ogrevalnih turnirjev pred odprtim prvenstvom ZDA, bo 18-letna domačinka Coco Gauff, letos finalistka turnirja v Parizu.

tb/nem/lr/zzb/tb
© STA, 2022