Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

GORNJA RADGONA - Slovenske nogometne prvakinje, igralke None Pomurja Beltincev, bodo danes začele kvalifikacije za novo sezono lige prvakinj. Beltinčanke, ki so v prejšnji sezoni prišle med najboljših 32, bodo danes na turnirju v Gornji Radgoni ob 17. uri igrale proti latvijskemu prvaku Rigasu.

LJUBLJANA - Srbski nogometaš Nemanja Jakšić je v poletnem prestopnem roku okrepil obrambne vrste slovenskega prvoligaša Brava. V prestolnico se je kot prost igralec preselil iz Kidričevega, z Bravom pa je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto, so zapisali na klubski spletni strani.

SPLIT - Hrvaški košarkarski podprvak Split, ki tekmuje v regionalni ligi Aba, je danes objavil, da se mu je pridružil 24-letni Slovenec Nejc Barič. Kot je zapisal splitski klub na spletni strani, je Barič kariero začel v Laškem, igral za Primorsko, minulo sezono pa je nosil dres Krke.

SUZUKA - Svetovnega prvenstva v formuli 1 tudi letos zaradi koronavirusne pandemije ne bo na Japonskem. Po dolgih pogajanjih z organizatorjem in japonskimi oblastmi je moralo vodstvo tekmovanja dirko v Suzuki, ki je bila predvidena 10. oktobra, odpovedati, so danes sporočili s sedeža elitnega dirkaškega tekmovanja. VN Japonske je zaradi pandemije odpadla že lani.

CINCINNATI - Romunska teniška igralka Simona Halep je na turnirju WTA v Cincinnatiju prišla do prve zmage, odkar se je vrnila po majski poškodbi mečne mišice. Halepova je sicer nastopila že minuli teden v Montrealu, vendar klonila v prvem krogu. Tokrat pa je trikratna finalistka Cincyja uvodoma z 2:1 v nizih premagala Poljakinjo Magdo Linette.

zza/tb/am/lr/zza
© STA, 2021