S priročnikom do večjega deleža ekoloških živil v gastronomiji

Maribor, 23. februarja - V Sloveniji je le peščica certificiranih gostincev za ponudbo ekoloških jedi in da bi to spremenili, so na mariborski fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede izdelali priročnik za gostince z navodili, kako do zaupanja vredne ekološke ponudbe v gastronomiji. "Tudi hitra prehrana je lahko ekološka," je povedala strokovnjakinja Martina Bavec.

Maribor, Gostilnica pri damah.
Novinarska konferenca ob predstavitvi prvega priročnika za gostince z naslovom Koraki do zaupanja vredne (certificirane) ekološke ponudbe v gastronomiji in podelitev certifikata za ekološko gastronomsko ponudbo Gostilnici pri damah.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Gostilnica pri damah.
Novinarska konferenca ob predstavitvi prvega priročnika za gostince z naslovom Koraki do zaupanja vredne (certificirane) ekološke ponudbe v gastronomiji in podelitev certifikata za ekološko gastronomsko ponudbo Gostilnici pri damah.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Gostilnica pri damah.
Novinarska konferenca ob predstavitvi prvega priročnika za gostince z naslovom Koraki do zaupanja vredne (certificirane) ekološke ponudbe v gastronomiji in podelitev certifikata za ekološko gastronomsko ponudbo Gostilnici pri damah.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Gostilnica pri damah.
Novinarska konferenca ob predstavitvi prvega priročnika za gostince z naslovom Koraki do zaupanja vredne (certificirane) ekološke ponudbe v gastronomiji in podelitev certifikata za ekološko gastronomsko ponudbo Gostilnici pri damah.
Certifikat Gostilnice pri damah.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Gostilnica pri damah.
Novinarska konferenca ob predstavitvi prvega priročnika za gostince z naslovom Koraki do zaupanja vredne (certificirane) ekološke ponudbe v gastronomiji in podelitev certifikata za ekološko gastronomsko ponudbo Gostilnici pri damah.
Avtorice priročnika Martina Bavec, Martina Robačer in Tjaša Vukmanič
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Gostilnica pri damah.
Novinarska konferenca ob predstavitvi prvega priročnika za gostince z naslovom Koraki do zaupanja vredne (certificirane) ekološke ponudbe v gastronomiji in podelitev certifikata za ekološko gastronomsko ponudbo Gostilnici pri damah.
Priročnik Koraki do zaupanja vredne hrane.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Gostilnica pri damah.
Novinarska konferenca ob predstavitvi prvega priročnika za gostince z naslovom Koraki do zaupanja vredne (certificirane) ekološke ponudbe v gastronomiji in podelitev certifikata za ekološko gastronomsko ponudbo Gostilnici pri damah.
Priročnik Koraki do zaupanja vredne hrane.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.646 znakov (brez presledkov) oziroma 459 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

ase/kk
© STA, 2018