Mariborčani prvič na zimskem športnem vikendu

Maribor, 11. marca - Mariborski upravljavci zimskih športnih objektov bodo danes in v nedeljo prvič pripravili zimski športni vikend. Nova športna prireditev v štajerski prestolnici in na Pohorju bo potekala po receptu že uveljavljenega poletnega vikenda ter bo brezplačno oziroma po ugodnejših cenah ponudila zimske športne aktivnosti za različne okuse in starosti.

Maribor.
Slalom za svetovni pokal v alpskem smučanju.
Zlata lisica, marioneta.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Maribor.
Pohorska vzpenjača.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Organizacijo zimskega športnega vikenda je prevzela Martura, hčerinska družba javnega podjetja Marprom, ki tudi sicer upravlja z žičniškimi napravami na Mariborskem Pohorju, del programa pa se bo odvijal tudi v ledni dvorani.

Organizatorji so pripravili pestro izbiro različnih športnih dejavnosti na Pohorju, med drugim bo potekala veleslalomska tekma za Pokal škrata Bolfenka, na voljo bo učenje smučanja za otroke, pohod s krpljami, panoramska vožnja z motornimi sanmi, nočni spusti s pležuhi in tečaj teka na smučeh.

Ob tem bo na Arehu potekalo paralelno kolesarsko tekmovanje, na katerem se bodo udeleženci s kolesi Fat Bike spustili po smučarski progi, v ledni dvorani pa bo potekalo rekreativno drsanje, tekmovanja v hitrostnem drsanju, kegljanju na ledu in hokeju na ledu za otroke.

Vozovnice za krožno kabinsko žičnico Pohorsko vzpenjačo bodo oba dneva stale samo en evro na osebo, dnevne smučarske vozovnice pa bodo naprodaj po polovičnih cenah. Za polovico bo znižana tudi cena vstopnic za drsanje v ledni dvorani.

V času 1. zimskega športnega vikenda bodo potekali tudi različni spremljevalni dogodki, med drugim glasbena zabava, razglasitve zmagovalcev tekmovanj in nagradno žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo izpolnili nagradne kupone. Med bogatimi nagradami so celo sezonska smučarska vozovnica, sezonska vstopnica za ledno dvorano in par smuči.

"Eden naših glavnih ciljev je, da možnosti rekreacije, ki jih ponuja Pohorje, približamo čim več ljudem, zato smo tudi pripravili ta dogodek. Na smučiščih pričakujemo številne obiskovalce, ki jim želimo prijetno rekreacijo ter druženje na Pohorju in drugih prizoriščih naše nove prireditve," je povedal direktor Marture Dominik Dukarić.

gm/apo
© STA, 2017