Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V otroških prosenih kašicah znamke Holle prisotni tropanski alkaloidi

Ljubljana, 19. decembra - V treh vrstah bio prosenih otroških kašic znamke Holle, ki so tudi na slovenskem tržišču, so ugotovili prisotnost tropanskih alkaloidov, zato izdelki lahko predstavljajo tveganje za zdravje, so sporočili z zdravstvenega inšpektorata. Gre za proseno kašo, kašo z jabolkom in hruško ter kašo z rižem. Potrošnikom svetujejo, naj izdelkov ne uporabljajo.

Kot so pojasnili na zdravstvenem inšpektoratu, so bili obveščeni o neskladnosti omenjenih treh izdelkov. Prisotnost tropanskih alkaloidov so po njihovih navedbah ugotovili pri analizi vzorcev v Nemčiji.

Lastnik blagovne znamke Holle po njihovih navedbah izvaja prostovoljni umik in odpoklic teh treh izdelkov, ki imajo rok uporabe do 30. novembra 2015. Gre za bio proseno kašo (lot številka 13219), bio proseno kašo z jabolkom in hruško (lot številka 13239) ter bio proseno kašo z rižem (lot številka 14103).

Na Zdravstvenem inšpektoratu RS potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili, svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

Z inšpektorata so sicer v četrtek sporočili, da gre za izdelke, ki imajo rok uporabe do 30. aprila 2015, danes pa so to popravili na 30. november 2015.

ako/spc/apo/bs
© STA, 2014