Zaradi prometne nesreče novi zastoji na gorenjski avtocesti

Ljubljana, 27. julija - Promet na obeh straneh predora Karavanke se je sprostil, zastojev tako ni več. Je pa zaradi prometne nesreče zaprta polovica avtoceste na gorenjski avtocesti v smeri proti Ljubljani, in sicer na viaduktu Podmežakla med počivališčem Jesenice in priključkom Lipce. Zaradi nesreče so zastoji tudi na štajerski avtocesti od Dramelj proti Tepanju.

Slovenija.
Promet, zastoj, kolona, avtocesta.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Zaradi zastojev na gorenjski avtocesti na prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom priporočajo obvoz po cesti Hrušica-Jesenice-Lipce.

Na Štajerskem pa voznikom zaradi zaprtega voznega pasa pred priključkom Tepanje proti Mariboru priporočajo, naj avtocesto zapustijo na izvozu Celje-center ali pa Dramlje.

Prometne nesreče so se zgodile tudi na cesti Dolenja Trebuša-Spodnja Idrija, zaradi česar je med Stopnikom in Dolenjo Trebušo promet urejen izmenično enosmerno. Nesreča je bila tudi na cesti Kranj-Škofja Loka, zato je v Žabnici pri vrtcu promet urejen izmenično enosmerno.

Zastoji in povečan promet so tudi na cestah proti Starodu in od Šmarja proti mejnem prehodu Dragonja ter na relaciji Izola-Koper.

Vozniki morajo eno uro čakati pri izstopu iz države na mejnem prehodu Dragonja. Pri vstopu v državo pa čakalne dobe nikjer niso daljše od 15 minut, še navajajo na prometno-informacijskem centru.

ago/ago
© STA, 2013