Ovira v predoru Karavanke odstranjena, kolone ostajajo

Ljubljana, 27. julija - Okvarjeno vozilo v predoru Karavanke, zaradi katerega je bil predor nekaj časa zaprt, so odstranili. So se pa dodatno podaljšale kolone pred predorom tako na avstrijski kot slovenskih strani, so za STA pojasnili na prometno-informacijskem centru. Poleg tega je na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče nastala petkilometrska kolona.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona vozil dolga tri kilometre, v smeri proti Sloveniji pa več kot sedem kilometrov.

Na štajerski avtocesti pa je zaradi prometne nesreče oviran promet pred cestninsko postajo Tepanje proti Mariboru. Nastal je petkilometrski zastoj, zaradi česar občasno tudi zapirajo predor Golo Rebro.

Na Primorskem se stanje na cestah počasi umirja. Še vedno pa je zgoščen promet na cestah proti mejnemu prehodu Starod in proti Jelšanam ter na cesti med Koprom in mejnim prehodom Dragonja.

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško je treba čakati. Na prehodih Sečovlje in Gruškovje se za izstop in vstop čaka do 20 minut, v Jelšanah za izstop do eno uro, na Dragonji za izstop eno uro, za vstop pa 15 minut. Na Starodu pa se za izstop iz države čaka uro in pol.

ago/bs
© STA, 2013