Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Številne ceste zaradi poplav zaprte, težave tudi v železniškem prometu

Ljubljana, 6. novembra - Vremenske razmere so povzročile nemalo težav v prometu. Zaradi poplav, vdorov in plazov so popolnoma zaprte številne ceste po državi. Železniška povezava med Celjem in Velenjem je delno odprta, med Mariborom in Prevaljami pa je promet vzpostavljen, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Dogoše.
Poplavljanje reke Drave.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Prvi vlak bo iz Maribora proti Prevaljam odpeljal ob 14.45. Proga med Celjem in Velenjem je delno odprta. Med postajama Šmartno ob Paki in Šoštanj je organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Celotna proga bo odprta predvidoma v sredo po 14. uri.

Zaradi upada nivoja vode v bohinjskem predoru je potniški promet med postajama Bohinjska Bistrica in Podbrdo ponovno vzpostavljen. Avtovlaki pa do nadaljnjega ne bodo vozili.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte številne ceste v Podravju in na Koroškem, v Zasavju ter na Celjskem. Zaprt je tudi mejni prehod Vič na avstrijski stran ter mejna prehoda Ormož in Zavrč. Na avstrijski strani je zaprt prelaz Jezersko. Cesta Kranjska Gora-Vršič-Trenta je prevozna za osebna vozila z verigami, prelaz Korensko sedlo pa za osebna vozila z zimsko opremo.

Carinska uprava je sporočila, da je zaradi poplavljanja Drave zaprt mejni prehod Središče od Dravi. Potniški promet je preusmerjen na maloobmejni prehod Središče ob Dravi I, ki je začasno prekategoriziran v mednarodni
mejni prehod in bo odprt 24 ur na dan. Nova ureditev bo veljala do preklica nevarnosti za potnike na mejnem prehodu Središče ob Dravi. Carinska uprava je carinike z mejnega prehoda Središče ob Dravi že razporedila na mejni prehod Središče ob Dravi I.

apo/ago/apo
© STA, 2012