Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Številne ceste zaradi poplav zaprte, težave tudi v železniškem prometu

Ljubljana, 6. novembra - Vremenske razmere so povzročile nemalo težav v prometu. Zaradi poplav, vdorov in plazov so popolnoma zaprte številne ceste po državi, kažejo podatki prometno-informacijskega centra. Zaradi poplavljene proge je prekinjena železniška povezava med Rušami in Prevaljami, ter med Šmartnim ob Paki in Velenjem, so za STA sporočili iz Slovenskih železnic.

Dogoše.
Poplavljanje reke Drave.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Zaradi poplavljene proge vlaki do nadaljnjega ne bodo vozili med Rušami in Prevaljami, ter med Šmartnim ob Paki in Velenjem. Zaradi poplavljenih cestišč pa tudi niso organizirani nadomestni avtobusni prevozi, so za STA sporočili iz Slovenskih železnic.

Zaradi upada nivoja vode v bohinjskem predoru je potniški promet med postajama Bohinjska Bistrica in Podbrdo ponovno vzpostavljen. Avtovlaki pa do nadaljnjega ne bodo vozili.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte številne ceste v Podravju in na Koroškem, v Zasavju ter na Celjskem. Zaprt je tudi mejni prehod Vič na avstrijski stran in mejni prehod Ormož. Na avstrijski strani je zaprt prelaz Jezersko. Cesta Kranjska Gora-Vršič-Trenta je prevozna za osebna vozila z verigami, prelaz Korensko sedlo pa za osebna vozila z zimsko opremo.

ago/apo
© STA, 2012