Sabina Senčar

Datum rojstva: 13. 6. 1970
Kraj bivanja: Ljubljana
Izobrazba: specialistka ginekologije in porodništva
Delo, ki ga opravlja: zdravnica, ginekologinja
Predlagatelj kandidature stranka Resni.ca in skupina volivcev


Rezultat v prvem krogu: 5,94 %

Volilna enotaRezultat
Maribor6,66 %
Kranj6,37 %
Postojna6,13 %
Ptuj5,95 %
Novo mesto5,85 %
Celje5,80 %
Ljubljana Center5,52 %
Ljubljana Bežigrad5,41 %

Predstavitev in ključni vsebinski poudarki

Aktivna državljanka Slovenije, mama, žena, hči, zdravnica, podjetnica, ljubiteljska filozofinja, kandidatka za predsednico RS. "Samo svoja, predrzna i ponosna, nikoli ne capljam na nikogaršnji uzdi, nisem naprodaj za groš, za uslužen smehljaj." (I. Cankar, Hlapci)

Rojena sem v Ljubljani, tistega prekrasnega leta, ko je jugoslovanska košarkarska reprezentanca osvojila naslov svetovnega prvaka in se je Hala Tivoli dobesedno tresla od navijaškega veselja. Veste, katero leto je bilo to? Leto 1970, seveda. V naši krasni prestolnici sem bila vzgojena, v njej sem se šolala, študirala, se zaposlila in si ustvarila družino. Z vami sem hodila v isto "enajsto šolo pod mostom". Zato sem vas vedno slišala in videla, kot vas vidim in slišim vsak dan.

Nikamor nisem odšla, a sem zamenjala države, politično ureditev, monetarno enoto, zavezništva in prijateljstva. Naučila sem se, da se svet spreminja in da nič ne ostaja isto. Samo križišča so in nove poti pred nami. Izberimo kakšno od teh poti skupaj.

Po poklicu sem zdravnica. Leta 1996 sem diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, specializirala sem ginekologijo in porodništvo, kar pomeni, da sem največkrat tam, kjer se življenje rodi, in zelo malokrat tam, kjer se konča.

Z leti učenja, dela in starševstva sem se izpopolnjevala v glavnih političnih spretnostih: družbenih odnosih, zdravju in varnosti. Kljub temu, da se družbeni odnosi spreminjajo, ostaja v mojih odnosih nekaj trdnega, tvornega in stalnega: iščem spoštljiv, etičen in pravičen odnos do vseh in vsakogar.

Čeprav sem zdravnica, sem največkrat z vami, medtem ko živite.
1. Slišala sem vas, slišim vas in slišala vas bom. Imam dvoje ušes. Imate moj glas.
2. Želim si, da bi se razumeli v svoji raznolikosti. Maloštevilčnost nam je lahko v veliko prednost pri povezovanju. Drugačnost bogati. Raznolikost in različnost sta temeljna pogoja za razvoj, saj soustvarjata pozitivne spremembe. Naš cilj bi moral biti oblikovanje družbe, kjer se vsi počutijo zaželene, pripadne, ne pa enake in tiho poslušne. Vsakdo je enako pomemben. Imate moj glas.
3. Zavedam se, kako veliko vam pomeni zdravje in zdravje vaših bližnjih. Zdravje je kompleksen pojem, ne pomeni le odsotnosti bolezni, temveč tudi stanje socialne, psihološke in socialne blaginje. Na vaše zdravje ne vpliva samo en virus. Varnost pomenijo vsi odnosi v družbi, vaše ekonomsko stanje, vaš notranji mir in pogum. Z vami bom iskala optimalne pogoje za zdravje. Imate mojo obljubo.

Vsak glas, ki mi ga boste zaupali, bo slišan.