Miha Kordiš

Datum rojstva: 6. 3. 1989
Kraj bivanja: Škofja Loka
izobrazba: diplomirani filozof in literarni komparativist
Delo, ki ga opravlja: poslanec DZ
Predlagatelj kandidature stranka Levica


Rezultat v prvem krogu: 2,81 %

Volilna enotaRezultat
Ljubljana Center3,69 %
Postojna3,30 %
Ljubljana Bežigrad3,07 %
Kranj2,82 %
Maribor2,48 %
Novo mesto2,33 %
Celje2,19 %
Ptuj2,15 %

Predstavitev in ključni vsebinski poudarki

Za predsedniške kampanje smo vajeni, da so izpraznjene vsebine in pričakovanj, da naj bi predsednik zastopal čisto vse. V kampanjo vstopam, da to spremenim.

Slovenija ne potrebuje še enega predsednika za korporacije, za banke, za vojaško industrijo, za zavarovalnice, za lobije ali za svojo lastno podobo na družbenih omrežjih.

Predsednik mora biti glas ljudi. Predsednik mora spregovoriti za javno zdravstvo, za stanovanja, za domove starejših in za okolje. Za delavce na minimalni plači. Medicinske sestre. Trgovke. Prekarce. Mlade brez strehe nad glavo. Upokojence, ki se sprašujejo, kako s kurjavo čez zimo.

Miha Kordiš bo predsednik, ki bo govoril v imenu vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, ki niso slišani. Predsednik, ki bo v javnosti zagovarjal vrednote in pravice delovnih ljudi in drugih družbenih skupin, ki so odrinjene na obrobje, ter se zavzel za pravico do čistega okolja. Predsednik, ki bo jasno povedal, da težave, s katerimi se soočamo, niso prisotne le v naši državi, temveč gre za globalne probleme, ki jih je treba preudarno reševati v mednarodnem političnem prostoru.