Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
Podnebna konferenca 2016

Najpomembnejši koraki na poti do maroške podnebne konference

Infografike

Podnebne spremembe

gospodarstvo 24.2.2021 12:54

Evropska komisija z novo strategijo prilagajanja na podnebne spremembe

Evropska komisija je danes predstavila predlog nove evropske strategije prilagajanja na podnebne spremembe. V Bruslju so opozorili, da dejansko prilagajanje na terenu močno zaostaja za potrebami. Zavzeli so se za sprejemanje odločitev o prihodnjih investicijah ob upoštevanju najnovejših znanstvenih dognanj.

svet 19.2.2021 7:09

Poročilo ZN poziva k takojšnji akciji za ohranitev planeta

Na ZN so v četrtek predstavili poročilo Programa ZN za okolje (Unep) z naslovom Pomiritev z naravo, ki opozarja, da zmanjkuje časa za rešitev planeta, človeštvo, ki ga uničuje pa bo moralo korenito spremeniti svoje navade. Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je ob tem pozval h koncu nesmiselne samomorilske vojne proti naravi.

gospodarstvo 3.2.2021 15:13

Zaveza primorskih županov za ukrepe proti podnebnim spremembam

Pet primorskih županov se je s podpisi zavezalo za uvajanje sprememb v občinah Ajdovščina, Idrija, Pivka, Nova Gorica in Koper, ki bodo vplivale pri doseganju energetskih in podnebnih ciljev EU. S tem so pristopili k evropskemu gibanju županov, ki želijo v svojih občinah zmanjšati emisije ogljikovega dioksida za vsaj 40 odstotkov.

gospodarstvo 3.2.2021 13:13

Okoljevarstveniki pozivajo EU, naj ukrepa proti fosilni modi

EU mora ukrepati za zamejitev poceni fosilne mode s katastrofalnim učinkom na okolje. Trajnost v industriji mode mora biti pogoj za koriščenje sredstev za okrevanje po covidu-19. Evropska komisija mora z novo tekstilno strategijo ustrezno nasloviti problem odvisnosti mode od fosilnih goriv, je danes pozvalo več okoljevarstvenih organizacij.

svet 28.1.2021 6:53

Biden podpisal več izvršnih ukazov glede podnebja in okolja

Ameriški predsednik Joe Biden je v sredo podpisal več izvršnih ukazov, ki spreminjajo uradno politiko ameriške vlade do okolja in podnebnih sprememb. Bivši predsednik Donald Trump je podpiral fosilna goriva in odpravljal regulacije, Biden gre v nasprotno smer.