Parlamentarne volitve 2022

Nestrankarska ljudska lista Gibanja Zdrava družba

O LISTI:

Predsednik: gre za listo, ki ni organizirana kot politična stranka in nima predsednika oziroma predsednice

Leto ustanovitve: 2021 (Gibanje Zdrava družba)

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah: lista doslej še ni sodelovala na volitvah

Samopredstavitev in ključni programski cilji:

Nestrankarska ljudska lista smo mi vsi - ljudje, državljani. Vsi, ki imamo dovolj političnih strank, neumnih ukrepov, škodljivih zakonov in nerazumnega trošenja našega proračuna (in zadolževanja). Ki si želimo resnično zdravo družbo kot steber razvoja.

Zakaj nestrankarska ljudska lista? Ker je čas, da oblast vrnemo tja, kamor po 3. členu ustave tudi spada - k ljudem. Brez strank, le ljudje, ki si srčno želimo spremembe. Ljudska lista je najbolj demokratična oblika civilno-družbenega organiziranja volivk in volivcev za nastop na volitvah.

Ključni pogoj v proceduri za sodelovanje ljudske liste na volitvah je v zakonodaji postavljen nesorazmerno visoko. V vsaki volilni enoti smo morali volivke in volivci zbrati kar 1000 overjenih podpisov podpore ljudski listi.

Naše kandidatke in kandidati bodo odgovorni slovenskemu narodu. Poleg pisnega soglasja h kandidaturi se namreč zavezujejo tudi posebnemu etičnemu kodeksu in spoštovanju programskih usmeritev gibanja Zdrava družba ter sledenju usmeritev Starešinskega sveta gibanja Zdrava družba. Na ta način bomo poskrbeli (ne glede na zakonsko odsotnost tovrstne ureditve) za sprejem možnosti odpoklica poslanke/ca ter njihove kazenske in materialne odgovornosti za sprejete odločitve, ki ne bi bile v skladu z etičnimi in programskimi opredelitvami našega gibanja Zdrava družba.