Parlamentarne volitve 2022

Domovinska liga (DOM)

O STRANKI:

Predsednik: Bernard Brščič

Leto ustanovitve: 2019

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah: stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Samopredstavitev in ključni programski cilji:

V Domovinski ligi postavljamo varnost in blaginjo Slovencev na prvo mesto. Siti smo statusa quo in praznih obljub sistemskih strank. Slovenci po treh desetletjih samostojnosti postajamo tujci v lastni domovini. Zaradi nenadzorovanega priseljevanja in podleganja agendi globalistov imamo vse manj možnosti vpliva, kako bomo živeli in kakšna bo Slovenija. Slovenija potrebuje alternativo, antiglobalistično in suverenistično stranko, DOM - Domovinsko ligo.

Na državnozborskih volitvah nastopamo s politično platformo DOM2022. Njeni glavni poudarki so:

1. Nasprotovanje zelenemu prehodu in digitalizaciji, kot si ga zamišljajo globalisti, ni ne tehnično in ne ekonomsko izvedljiv. Vodi v nezanesljivo oskrbo z energijo in energetsko revščino. Digitalna preobrazba po zamislih WEF pa vodi v izgubo svoboščin in totalitaren sistem nadzora.
2. Reforma migracijske politike: zaradi nenadzorovanih migracij postajamo dežela tujcev. Posebej zaskrbljujoča je neintegriranost migrantov s Kosova.
3. Nasprotovanje obveznemu cepljenju proti covidu-19: odločitev za cepljenje mora ostati svobodna. Epidemija covida-19 tudi ne more biti izgovor za odpravo svoboščin in vladanje z odloki.
4. Uravnotežene javne finance: razmere, ko je 30 odstotkov državne potrošnje deficitno financirane in javni dolg na prebivalca dosega že 20.500 evrov, niso vzdržne. Slovenija ne more trošiti več, kot ustvari.
5. Pravične pokojnine: pokojnine morajo biti sorazmerne plačanim prispevkom, ZPIZ je treba očistiti privilegiranih "pokojnin", za katere niso bili plačani prispevki.

Naša vizija je Slovenija Slovencem dom!