Parlamentarne volitve 2022

Resni.ca

O STRANKI:

Predsednik: Zoran Stevanović

Leto ustanovitve: 2021

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah: stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Samopredstavitev in ključni programski cilji:

Stranka Resni.ca je nastala iz državljanskega gibanja kot odgovor na izredno slabo upravljanje države, režimsko politiko lažnih levo-desnih delitev, politiko korupcije, klientelizma in kleptokratskega globalizma. Ustanovljena je bila izključno s strani državljanov, ki so prostovoljno pošiljali ustanovne izjave. Za nami ne stojijo nikakršni lobiji in ostale strukture moči, stranka deluje zgolj od donacij podpornikov.

Zasnovali smo odličen program, ki predstavlja nov čas politike, ki deluje le v korist ljudi: ukiniti covidno krizo, očistiti državo korupcije, vzpostaviti suverenizem, znižati davke, na račun davkov in prispevkov povečati plače, urediti zdravstvo iz državnega v javno, povišati pokojnine, vitalizirati državno upravo in pričeti z zmanjševanjem zunanjega dolga.

Stranka Resni.ca je prva stranka, katere predsednik se je sestal z vsakim kandidatom posebej. Kandidati so krasni ljudje, predlagani predvsem s strani ljudstva po posameznih okrajih. Ekipa predstavlja skupek posameznikov, ki so različnih starosti (od mladih borcev do upokojencev) in izobrazb. V naši stranki so tako prisotni odvetniki, politolog, obrtniki, samostojni podjetniki, delavci v javnem sektorju, saj verjamemo, da lahko le na podlagi različnih izkušenj ustvarimo odličen in pravičen sistem. Pogoji za kandidaturo so potrdilo o nekaznovanosti, potrdilo, da niso v kazenskem postopku za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, ter da niso bili na vitalnih političnih funkcijah.