Parlamentarne volitve 2022

Piratska stranka Slovenije (Pirati)

O STRANKI:

Predsednik: Boštjan Tavčar

Leto ustanovitve: 2012

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah:
- 2014: 1,34% (pod parlamentarnim pragom)
- 2018: 2,2% (pod parlamentarnim pragom)

Samopredstavitev in ključni programski cilji:

Naša lista je sestavljena iz 48 kandidatov, ki kandidirajo v 88 volilnih okrajih. Razmerje med moškimi in ženskami je natanko 1 proti 1. Večina kandidatov prihaja iz lokalnih okolij, v katerih kandidirajo.

Znova pričakujemo, da bomo imeli eno izmed najmlajših, če ne celo najmlajšo izmed vseh kandidatnih list - polovica kandidatov je namreč mlajših od 30 let. Piratska stranka mlade aktivno vključuje v svoje dejavnosti. Mladi, ki tvorijo večino članstva stranke, neposredno sodelujejo pri oblikovanju politik stranke.

Preostanek liste je sestavljen iz strokovnjakov za področja informacijskih tehnologij, socialnega dela, kulture, v svojih vrstah imamo tudi nekaj učiteljev in pravnikov ter strokovnjakov za druga področja.

V naših vrstah ne boste našli ljudi, ki bi bili obremenjeni s politično preteklostjo. Pred ljudi stopamo brez afer in s transparentno predstavljenimi financami stranke.

Našo kandidatno listo bi lahko na kratko opisali z besedama izkušenost in energija: prvo zagotavljajo strokovnjaki, drugo pa mladi, ki tvorijo jedro naše stranke. Tako grajena ekipa ima vse, kar je potrebno, da stvari v državi premakne na bolje.

Cilj Piratov za te volitve je pripeljati stranko v vlado. Rešitve, ki smo jih zapisali v naš volilni program, se dotikajo obnove pravne države in demokracije, socialne države, modernizacije gospodarstva, reševanja okoljske krize in mnogih drugih tem, ki se nam zdijo ključne za prihodnost naše države.