Parlamentarne volitve 2022

Slovenska nacionalna stranka (SNS)

O STRANKI:

Predsednik: Zmago Jelinčič Plemeniti

Leto ustanovitve: 1992

Aktualno število poslancev: 3

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah:
- 1992: 10% (12 poslancev)
- 1996: 3,2% (4 poslanci)
- 2000: 4,4% (4 poslanci)
- 2004: 6,5% (6 poslancev)
- 2008: 5,4% (5 poslancev)
- 2011: 1,8% (pod parlamentarnim pragom)
- 2014: 2,2% (pod parlamentarnim pragom)
- 2018: 4,2% (4 poslanci)

Samopredstavitev in ključni programski cilji:

Slovenska nacionalna stranka je ena izmed najbolj trdnih, zanesljivih in državotvornih strank na slovenskem političnem prizorišču. Od ustanovitve dalje (17. marca je praznovala 31-letnico) želi v slovenski prostor vtisniti ljubezen do domovine, slovenskega jezika, kulture in dediščine, postaviti temelje za ekonomsko močno Slovenijo, ki bo Slovencem ponudila dobro plačano službo, kakovostno in strokovno šolstvo, zdravstveno oskrbo za vse, kmetom in podjetnikom dala prostor za razvoj.

Od nekdaj je naš cilj in ga bomo zagovarjali tudi na teh državnozborskih volitvah, da se Slovencem da možnost dela in razvoja, se pridobi večja svoboda, se ukinejo policijske, sodne in davčne represije. Se na prvo mesto postavi Slovence in se dela za dobrobit Slovenije.

Vsekakor bo osrednja tematika, ki jo poskušamo že nekaj časa nasloviti in smo vedno označeni za ksenofobe, ali še kaj hujšega, a smo edini, ki imamo pogum to izpostaviti, problematika nasilja posameznikov iz romske in albanske skupnosti. Policija je pri njihovem pregonu več ali manj nemočna, oboji pa so prejemniki vseh mogočih socialnih transferjev. Omenjeno je treba urediti čim hitreje in bo to naša prioriteta v naslednji vladi, saj vemo, da jo bomo tudi sestavljali.