Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Parlamentarne volitve 2022

Lista Marjana Šarca (LMŠ)

O STRANKI:

Predsednik: Marjan Šarec

Leto ustanovitve: 2014

Aktualno število poslancev: 14

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah:
- 2018: 12,6% (13 poslancev)

Samopredstavitev in ključni programski cilji:

LMŠ gre na volitve z 82 kandidati ter s programom "Normalizacija. Rešitve. Razvoj." Za razvojni preboj Slovenije, ki je naš ključen cilj, bo treba državo takoj po volitvah normalizirati. Opravili bomo revizijo škodljivih poslov zadnjih dveh let, obračunali s korupcijo, opravili revizijo in sanacijo vseh spornih kadrovskih potez v državnih institucijah, s krovnim zakonom odpravili škodljive podtaknjence v protikoronskih in drugih zakonih, za kar se zavzema tudi civilna družba, zagotovili medijsko avtonomijo. Takoj se bo treba spopasti s posledicami epidemije - javnemu zdravstvu je treba nameniti dodatna sredstva za vse nujne preglede in operacije, ki zaradi epidemije niso bili izvedeni. Imamo tudi rešitve za blažitev podražitev hrane in energentov.

Krepili bomo javno šolstvo, vlaganja v znanost, družba znanja je namreč temelj za razvoj, zeleno preobrazbo, delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, kar omogoča močno socialno državo in dostojne pokojnine. Posebno pozornost bomo namenili malim in srednjim podjetjem. Okrepili bomo javno zdravstvo in ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje - denar, ki se zdaj steka v dobičke komercialnih zavarovalnic, bomo namenili za zdravstvene storitve v javnem zdravstvu. Imamo rešitve, kako mladim zagotoviti dostopna stanovanja.

Vztrajali bomo pri uvedbi preferenčnega glasu v volilno zakonodajo, s čimer bo glas volivca močnejši.

Poznate nas, LMŠ je konsistentna stranka - kar smo obljubili, smo tudi izpolnili. In s svojim delom - v vladi in opoziciji - smo dokazali, da v politiki nismo vsi isti.