Parlamentarne volitve 2018

Stranka slovenskega naroda (SSN)

Predsednik: Marjan Žandar

Leto ustanovitve: 2002

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah:
- 2004: 0,27% (pod parlamentarnim pragom)
- 2008: 0,25% (pod parlamentarnim pragom)
- 2011: 0,09% (pod parlamentarnim pragom)

Kandidirajo v volilnih enotah: vseh

Predstavitev in ključni programski cilji:

SSN je trenutno edina državotvorna politična stranka na Slovenskem, ki je s pritiskom dosegla, da so leta 2009 v državnem zboru sprejeli edini domoljubni sklep od obstoja državnega zbora, sklep o celovitosti Piranskega zaliva in dostopu do odprtega morja ter slovenski jurisdikciji nad zaselki na levem bregu Dragonje in levem bregu Mure pri Hotizi.

SSN ima, česar nima nihče v Sloveniji - inovativno gospodarsko platformo, ki je edini vzdržni gospodarski program s potrebnimi ukrepi. V parlament prihajajo nove stranke z velikim medijskim pompom, ki potem ostanejo v državnem zboru le en mandat, saj nimajo vizije in znanja, kako ustvariti realno gospodarsko rast in kako urediti ostale resorje. SSN vse to zna, poleg dejanj varovanja slovenskega ozemlja, in vse to nas dela državotvorne.

Iz programa SSN: ničelna toleranca do nezakonitega priseljevanja ali tranzita migrantov; drugačne zunanjepolitične prioritete Slovenije, povezovanje z Višegrajsko skupino; nižje davčne obremenitve za podjetnike; sprostitev 100.000 dodatnih delovnih mest v gospodarstvu; korenita reforma (lustracija) pravosodja in državne uprave; cepljenje otrok mora ostati svobodna izbira staršev in v interesu zdravja otrok; zmanjševanje birokracije, varovanje pred oderuštvom in nepravičnim zaračunavanjem storitev; nacionalna izgradnja nove hitre prometne infrastrukture; reforma šolstva, ki naj se bolj prilagaja potrebam gospodarstva in javnega servisa.