Parlamentarne volitve 2018

Socialistična partija Slovenije (SPS)

Generalni sekretar: Tadej Trček

Leto ustanovitve: 2016

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah: stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Kandidirajo v volilnih enotah: vseh razen volilne enote Maribor

Predstavitev in ključni programski cilji:

Socialistična partija Slovenije je bila ustanovljena 25.05.2016 v Titovi vili na Bledu. Utemeljena je na vrednotah Josipa Broza Tita, antifašizmu in vrednotah NOB. Generalni sekretar Socialistične partije Slovenije je diplomirani pravnik Tadej Trček.

Zavzemamo se za menjavo kapitalističnega sistema v socializem. Naše ključne vsebinske točke so: Nacionalizacija presežnega kapitala, izstop iz zveze Nato, izstop iz EU, izstop iz evroobmočja, uvedba SDK, uvedba uravnilovke 1:5, sodelovanje z državami BRICS-a in gospodarsko sodelovanje z državami nekdanje SFR Jugoslavije, revizijo in odvzem nezakonito pridobljenega premoženja in ponovno uvedbo naborniškega sistema.

V Socialistični partije Slovenije trdimo, da Sloveniji vlada prozahodni režim, ki ustanavlja in ukinja politične stranke, zato da pod pretvezo demokracije izčrpava državljane Republike Slovenije, preko politikov, ki skrbijo za svoje interese. SPS je kot stranka naroda antirežimska.

Naše stališče je, da moramo združiti samostojno Republiko Slovenijo, s socialističnim sistemom iz SFR Jugoslavije, saj vprašanje plebiscita ni bilo menjava sistema, ampak ali naj bo Slovenija samostojna in neodvisna država. Danes pa Slovenija ni samostojna in ne svobodna.