Parlamentarne volitve 2018

Za zdravo družbo (ZD)

Predsednika: Valentina Flander in Gregor Kos

Leto ustanovitve: 2018

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah: stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Kandidirajo v volilnih enotah: vseh

Predstavitev in ključni programski cilji:

Neideološka politična stranka Za zdravo družbo (ZD) izpostavlja skrb za zdravje in blaginjo, ohranjanje slovenske kulturne dediščine in ničelno toleranco do korupcije. Svobodno odločanje državljank in državljanov glede medicinskih postopkov brez izjem, pravica do izbire in večja stopnja participacije v zakonodajnem postopku, zagotavljanje zdravja posameznika kot osnova za zdravje družbe in okolja, ki ga lahko dosežemo s kakovostno vegetarijansko, vegansko in organsko pridelano hrano, po načelih samooskrbe, na lastni zemlji, brez škodljivih pesticidov.

Razvojna strategija bo temeljila na sonaravnem razvoju, nadomeščanju fosilnih goriv, maksimizaciji koristi modernih tehnologij in posledično družbi storitev s Slovenijo kot prepoznavno zdraviliško in zeleno butično turistično destinacijo. V ta namen bomo zagotovili neodtuljivost pitne vode, naravnega okolja, semen in zelišč. Preventivna medicina z vključitvijo razširitev gibalnih, socialnih in prehranskih aktivnosti ter integrativna medicina bosta osnovi korenite reorganizacije zdravstvenega sistema. Mladim bomo omogočili podporo pri zagonskih projektih in jih hkrati načrtno vključevali v inovacijske razvojne in neodvisne znanstvene centre.

Zaposlenim v državni upravi in gospodarstvu bomo omogočali medsebojni prehod za povečevanje poznavanja pomena obeh resorjev in hkrati strateške podpore uprave rasti in razvoju gospodarstva. Starejšim bomo vrnili vlogo v družbi na osnovi znanja in neprecenljivih izkušenj z mentoriranjem mladim.