Parlamentarne volitve 2018

Gibanje Zedinjena Slovenija (ZSi)

Predsednik: Andrej Šiško

Leto ustanovitve: 2005

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah: stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Kandidirajo v volilnih enotah: vseh

Predstavitev in ključni programski cilji:

Gibanje Zedinjena Slovenija (ZSi), ki ga vodi Andrej Šiško, veliko presenečenje lanskih predsedniških volitev, v programu prinaša vzpostavitev zdrave družbe svobodnih ljudi, zvezo zgodovinskih slovenskih dežel, vrnitev vzvodov oblasti ljudstvu, dodelitev odgovornosti državnemu vodstvu, omejitev obdavčevanja, draginje in revščine Slovencev, razbremenitev in zagon gospodarstva, družinskih podjetij in kmetij, zmanjšanje brezposelnosti in ustavitvi prihoda migrantom.

Prepovedali bomo politično delovanje (lustracija komunistov in nekomunistov) odgovornih za današnje porazno stanje v vseh vejah oblasti ter kaznovali odgovorne za plenilsko zakonodajo, saj gre za izdajo naroda in za genocid nad Slovenci.

Zedinjena Slovenija spodbuja zdravo prehrano v trgovinah, dvig samooskrbe in ekološke pridelave ter naturalizacijo konoplje, ki predstavlja pomembno preventivno sredstvo, zdravilo ter surovino za nov gospodarski zagon in dvig standarda.

V Slovenijo bomo vrnili vsaj 30 milijard od 50 - 75 milijard ukradenega denarja na računih v tujini. Razdelili ga bomo na tri enake dele po 10 milijard. Deset milijard bo pripadlo državljanom in državljankam - vsak posameznik bo na račun dobil okrog 5000 evrov. Tega ne bodo deležni tisti, ki so sodelovali v načrtnem ropu, prevari, kraji in razprodaji družbenega premoženja. Deset milijard bo ZSi investirala v skupno lastništvo podjetij in tako odprla prepotrebna nova delovna mesta. 10 milijard pa bomo namenili v poseben sklad za širitev uspešnega slovenskega gospodarstva.