Parlamentarne volitve 2018

Lista Marjana Šarca (LMŠ)

Predsednik: Marjan Šarec

Leto ustanovitve: 2014

Aktualno število poslancev: 0

Uspeh na dosedanjih parlamentarnih volitvah: stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Kandidirajo v volilnih enotah: vseh

Predstavitev in ključni programski cilji:

Marjan Šarec je v politiko vstopil leta 2010, ko je postal župan Občine Kamnik. Po lanskoletnih volitvah za predsednika republike Slovenije, na katerih je za Marjana Šarca v drugem krogu glasovalo 46,91 odstotka volivcev, je naglo začela rasti tudi podpora stranki LMŠ.

Na letošnje volitve gre stranka LMŠ z željo sooblikovati sodoben razvoj naše države, ki temelji na znanju, solidarnosti, prevzemanju odgovornosti, sodelovanju, spoštovanju pravne in socialne države ter spodbujanju gospodarstva z visoko dodano vrednostjo, kar je prijazno do okolja in ljudi ter je trajnostno naravnano.

Da lahko to dosežemo, potrebuje Slovenija močno vlado. Vlado, ki bo znala reči "ne" korupciji, ki bo v sodelovanju iskala rešitve za boljše življenje vseh generacij in spodbujala medgeneracijsko sodelovanje. Vlado, ki bo sprejemala predvidljivo in jasno zakonodajo ter skrbela za naše okolje, kulturno dediščino, rodovitno zemljo, gozdove in pitno vodo.

Če nimamo razvitega in družbeno odgovornega gospodarstva, ne moremo imeti kakovostnega in dostopnega javnega zdravstva, sodobnega izobraževalnega sistema, dostojnih pokojnin, socialnih pomoči, štipendij, subvencij za prevoze, sofinanciranja malic in kosil, modernizacije železnic in cest, komunalnih storitev, usposobljenih in dobro opremljenih policistov, vojakov in gasilcev, kakovostnega programa in posluha za kulturo in šport, spodbud za gospodarstvo, kmetijstvo ipd. In na drugi strani ne moremo imeti razvitega in družbeno odgovornega gospodarstva brez socialne države, sodobne infrastrukture ter zadovoljnih, izobraženih, zdravih in motiviranih ljudi. Vse skupaj pa potrebuje učinkovito pravno državo.