Lista Povežimo se

Leto ustanovitve: 2019, listo so sestavili Piratska stranka, SMS Zeleni, Delavska stranka, Solidarnost, Lista kolesarjev in pešcev, Odprto Celje, Zavod Up in civilna iniciativa LF

Aktualno število poslancev v EP: 0

Uspeh na dosedanjih volitvah v EP:
lista doslej še ni sodelovala na volitvah

Seznam kandidatov:

Urša Zgojznik, 1. 8. 1980, predsednica okoljske nevladne organizacije Ekologi brez meja

Boštjan Tavčar, 9. 7. 1964, vodja Centra za obveščanje na Upravi RS za zaščito in reševanje, podpredsednik Piratske stranke

Josip Rotar, 11. 5. 1981, predsednik Liste kolesarjev in pešcev

Marjana Škalič, 26. 1. 1972, psihologinja

Domen Savič, 15. 10. 1981, direktor zavoda Državljan D

Karel Šrot, 1. 1. 1978, inženir prometa

Nermina Simončič, 26. 7. 1983, vodja administracije in kadrovske službe v mednarodni mreži nevladnih organizacij in socialnih podjetjih EPEKA

Petra Greiner, 12. 5. 1978, fizioterapevtka, ustanoviteljica Zavoda 13

Samopredstavitev:

Na pobudo nosilke liste Urše Zgojznik se je v listo povezalo več neparlamentarnih strank in civilnih gibanj, da bi oblikovali široko platformo za povezovanje posameznikov in organizacij, ki jim ni vseeno za prihodnost razvoja Slovenije in Evropske unije.

Zavzemamo se za politiko, ki bo pravična, transparentna in vključujoča. Glavne vsebine, ki jih bomo zagovarjali v Evropskem parlamentu, pa so naslednje:

Čisto in varno okolje: podnebne spremembe ogrožajo kakovost življenja na našem planetu. Zaščitimo zrak, ki ga dihamo, in vodo, ki jo pijemo. Omejimo rabo plastike, ki je ni mogoče reciklirati, ter zmanjšajmo količino odpadkov, ki gredo v sežig.

Solidarna in pravična družba: Evropa potrebuje enotno socialno politiko, ki se bori proti revščini in zmanjšuje neenakost. Izkoreninimo korupcijo, delavcem zagotovimo pošteno plačilo za delo, mladim pa najboljše možne pogoje za razvoj lastnih potencialov.

Trajnostno in krožno gospodarstvo: Evropa mora razviti krožno gospodarstvo, ki bo omogočilo kakovostna delovna mesta, socialno vključenost ter odpornost proti krizam. Preprečimo utajo davkov, podprimo vlaganje v raziskave in razvoj ter izkoristimo ves potencial informacijskih tehnologij.

Kandidati bomo v primeru izvolitve v Evropskem parlamentu delovali pod okriljem Skupine Zelenih.