Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 2. januarja - Pooblačilo se bo. Zvečer in v prvem delu noči bodo prehodno rahle padavine. Po nižinah bo večinoma deževalo, predvsem na Notranjskem in Kočevskem pa lahko dež preide tudi v sneg. V krajih z negativnimi temperaturami bo nevarnost poledice. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja. Do jutra se bo razjasnilo, jutri čez dan bo večinoma sončno. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči se bo prehodno pooblačilo, občasno bodo tudi rahle padavine. V Kvarnerju bo zapihala burja. Jutri bo spet večinoma sončno.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega pritiska nad južno Evropo in Alpami prehodno slabi. Hladna fronta bo zvečer oslabljena hitro prešla Slovenijo. Za njo bo v višinah od severozahoda pritekal hladnejši zrak.

Obeti: V torek bo v zahodnih krajih precej jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. V sredo bo večinoma jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

bp/bp
© STA, 2005