Vreme po Sloveniji ob 11. uri in napoved

Ljubljana, 2. januarja - Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Popoldne se bo od severa postopno pooblačilo, zvečer in v prvem delu noči bodo prehodno rahle padavine. Po nižinah bo večinoma deževalo, predvsem na Notranjskem in Kočevskem pa lahko dež preide tudi v sneg. V krajih z negativnimi temperaturami bo nevarnost poledice. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja.
Jutri se bo razjasnilo, burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -8, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Na območju Alp bo občasno rahlo snežilo, drugod bo večji del dneva še deloma jasno. Zvečer in ponoči se bo prehodno pooblačilo, občasno bodo tudi rahle padavine. V Kvarnerju bo zapihala burja. Jutri bo povsod večinoma sončno.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega pritiska nad južno Evropo in Alpami prehodno slabi. Hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam in bo zvečer oslabljena hitro prešla Slovenijo. Pred njo priteka k nam v višinah razmeroma topel zrak.

Obeti: V torek in sredo bo večinoma jasno, le v severovzhodni Sloveniji sprva še zmerno oblačno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

bp/bp
© STA, 2005