Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 1. januarja - Ponoči in v nedeljo bo precej jasno, v nedeljo popoldne pa se bo od severa spet pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, v alpskih dolinah do do -10, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V Avstriji bo v nedeljo pretežno oblačno, predvsem v Alpah bo občasno rahlo snežilo. Drugod bo povečini sončno, proti večeru pa se bo pooblačilo. Zvečer bodo lahko manjše padavine tudi ob severnem Jadranu in v notranjosti Hrvaške.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in Skandinavijo je območje nizkega zračnega pritiska, nad južno Evropo in Sredozemljem pa je območje visokega zračnega pritiska. Z zahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje razmeroma topel in postopno spet bolj suh zrak.

Obeti: V noči na ponedeljek bodo prehodno manjše padavine. Po nižinah bo lahko tudi snežilo. Količina padavin bo majhna. Na Primorskem bo zjutraj prehodno zapihala zmerna burja. Čez dan se bo spet zjasnilo. V torek bo delno jasno in suho.

kk/kk
© STA, 2005