Vreme po Sloveniji ob 7.30 in napoved

Ljubljana, 1. januarja - Danes bo dopoldne zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo od zahoda počasi zjasnilo. Najkasneje v vzhodni Sloveniji. Ponoči in v nedeljo bo precej jasno, jutri popoldne pa se bo od severa spet pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, v Alpah so možne manjše snežne padavine. Čez dan se bo v Avstriji in Italiji v glavnem zjasnilo. V nedeljo bo v Avstriji zmerno do pretežno oblačno, predvsem v Alpah bodo manjše padavine. V glavnem bo snežilo. Drugod v sosednjih pokrajinah bo povečini sončno, proti večeru se bo pooblačilo.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in Skandinavijo je območje nizkega zračnega pritiska, nad južno Evropo in Sredozemljem pa je območje visokega zračnega pritiska. Fronte se oslabljene pomikajo severno od Alp in na vreme pri nas vplivajo le s povečano oblačnostjo. Z zahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje razmeroma topel in prehodno nekoliko tudi bolj vlažen zrak.

Obeti: V noči na ponedeljek bodo prehodno manjše padavine. Po nižinah bo lahko tudi snežilo. Količina padavin bo majhna. Na Primorskem bo zjutraj prehodno zapihala zmerna burja. Čez dan se bo spet zjasnilo. V torek bo delno jasno in suho.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev bo zgodaj dopoldne ponehala in večino dneva bo vremenski vpliv ugoden, ob sončnem vremenu pa tudi vzpodbuden.

kk/kk
© STA, 2005