Kronika minule noči

Ljubljana, 1. januarja - Slovenski policisti so v minuli noči obravnavali 46 prometnih nesreč, in sicer je v 37 nesrečah nastala le materialna škoda, v preostalih devetih je ena oseba izgubila življenje, devet pa je bilo lažje telesno poškodovanih. Po poročanju Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 189 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V sredo zvečer ob 23.31 se je v križišču Ceste krških žrtev in Gubčeve ulice pripetila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti in v kateri je življenje izgubila 32-letna voznica osebnega avtomobila iz Krškega. Ker policisti še zbirajo obvestila, druge podrobnosti o nesreči še niso povsem razjasnjene.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 132-krat posredovali na javnih krajih in 57-krat v zasebnih prostorih, do streznitve pa je bilo pridržanih po pet kršiteljev v Mariboru in Kopru, trije v Ljubljani, dva v Kranju in eden v Celju.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 31 poškodovanj tuje stvari, 25 vlomov, devet tatvin, dve povzročitvi splošne nevarnosti in en rop.

uk/uk
© STA, 2004