Vreme po Sloveniji in napoved ob 11. uri

Ljubljana, 3. januarja - Danes in sprva še jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno in ponekod megleno, drugod povečini jasno. Jutri čez dan se bo delno zjasnilo tudi na Primorskem, popoldne in zvečer so možne v notranjosti države posamezne plohe. Čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne danes od 5 do 11, v vzhodni Sloveniji do 16, jutri od 3 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob severnem Jadranu in v Furlaniji bo pretežno oblačno in tudi megleno, drugod pa bo povečini jasno. Jutri proti večeru se bo na območju Alp pooblačilo. Tam so zvečer možne manjše padavine.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je ciklonsko območje s središčem nad severnim srednje Evrope. Hladna fronta je ob močnih zahodnih višinskih vetrovih ponoči prešla naše kraje. Od zahoda doteka nad naše kraje topel in precej suh zrak.

Obeti: V nedeljo bo sprva oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo zjutraj spustila do nižin. Padavine bodo dopoldne ponehale, popoldne se bo postopno zjasnilo. Občutno se bo ohladilo. V ponedeljek bo povečini jasno in mrzlo. Popoldne se bo ob morju pooblačilo.

bp/bp
© STA, 2003