Umanotera s kampanjo ozaveščanja o trajnostni oskrbi s hrano

Ljubljana, 13. maja - Eno od bistvenih področij za spopad s podnebno krizo je področje hrane, ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb, ki ga zaznamujemo 15. maja, opozarjajo v nevladni organizaciji Umanotera.

Ljubljana. Umanotera je po vsej državi začela kampanjo o pomenu trajnostne oskrbe s hrano in izbire podnebju prijaznejšega menija. Foto: Umanotera

Ljubljana.
Umanotera je po vsej državi začela kampanjo o pomenu trajnostne oskrbe s hrano in izbire podnebju prijaznejšega menija.
Foto: Umanotera

Ljubljana. Umanotera je po vsej državi začela kampanjo o pomenu trajnostne oskrbe s hrano in izbire podnebju prijaznejšega menija. Foto: Umanotera

Ljubljana.
Umanotera je po vsej državi začela kampanjo o pomenu trajnostne oskrbe s hrano in izbire podnebju prijaznejšega menija.
Foto: Umanotera

Ljubljana. Umanotera je po vsej državi začela kampanjo o pomenu trajnostne oskrbe s hrano in izbire podnebju prijaznejšega menija. Foto: Umanotera

Ljubljana.
Umanotera je po vsej državi začela kampanjo o pomenu trajnostne oskrbe s hrano in izbire podnebju prijaznejšega menija.
Foto: Umanotera

Kot je na današnjem dogodku v Ljubljani spomnila Gaja Brecelj iz Umanotere, je oskrba s hrano po eni strani velika žrtev podnebnih sprememb, po drugi strani pa tudi njihov povzročitelj.

Brez spremembe načina, kako pridelujemo hrano in kako se prehranjujemo, ne moremo rešiti medsebojno prepletene okoljske in zdravstvene krize, je opozorila.

O pomenu trajnostne oskrbe s hrano in izbire podnebju prijaznejšega menija javnost po vsej državi v teh dneh ozaveščajo tudi s serijo plakatov. Z njo želijo opozoriti tudi na škodljiv sistem državne promocije živil v Sloveniji in pokazati, kakšno oglaševanje bi bilo okolju in zdravju prijaznejše.

las/jes/jes
© STA, 2025

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več