Zmanjšanje količin odpadne hrane je naloga vseh

pripravila Katja Tekavec

Ljubljana, 22. decembra - V svetovni prehranski verigi, ki jo sestavljajo kmetje, živilska industrija, trgovci, gostinstvo in potrošniki, je letno zavržena tretjina vse pridelane hrane. Zato se več organizacij trudi ozaveščati in zmanjšati količine odpadne hrane. Ozaveščati je treba že najmlajše, gospodinjstva pa bi lahko svoj delež prispevala tudi z načrtovanjem obrokov.

Maribor. Obrok, kosilo, hrana. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Maribor.
Obrok, kosilo, hrana.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 5.863 znakov (brez presledkov) oziroma 998 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

kad/jes
© STA, 2024