Shema izbrana kakovost Slovenije znova del Tedna restavracij

Ljubljana, 9. oktobra - Konec tedna se začenja jesenski Teden restavracij, v katerem bo sodelovalo 107 restavracij. Tokratni poudarek je na izvirnosti, tednu restavracij pa se znova pridružuje kmetijsko ministrstvo, in sicer prek sheme izbrana kakovost Slovenije. Ta po besedah akterjev pomembno prispeva k dvigovanju kakovosti in spodbujanju uporabe lokalnih živil.

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Gašper Puhan iz Galerije okusov. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Gašper Puhan iz Galerije okusov.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Kmetijska ministrica Mateja Čalušić. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Kmetijska ministrica Mateja Čalušić.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Chef Gregor Jelnikar iz Georgie Bistroja. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Chef Gregor Jelnikar iz Georgie Bistroja.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Chef Gregor Jelnikar iz Georgie Bistroja. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Chef Gregor Jelnikar iz Georgie Bistroja.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro. Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Georgie Bistro.
Novinarska konferenca pred začetkom jesenskega Tedna restavracij, ki bo od 11. do 20. oktobra.
Foto: Bor Slana/STA

Ministrstvo se je lani jeseni pridružilo projektu Tedna restavracij, sodelovanja pa si obetajo tudi v prihodnje, saj se je promocija prek kuharskih mojstrov pokazala kot dodana vrednost tako za ministrstvo, kot za slovenske pridelovalce in kmete, je danes povedala kmetijska ministrica Mateja Čalušić.

Projekt Teden restavracij je nastal kot vabilo v dobre gostilne, zdaj pa res pomeni tudi kakovost, je prepričan selektor tega projekta Uroš Mencinger.

Teden restavracij bo potekal od 11. do 20. oktobra.

kad/jes/jes
© STA, 2024