Vreme: Ponoči bo še možna kakšna nevihta

Ljubljana, 11. julija - Zvečer in ponoči bo delno jasno, predvsem v severni Sloveniji lahko še nastane kakšna nevihta. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 19 do 24, v alpskih dolinah okoli 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo večinoma sončno. Čez dan bo vroče in soparno, verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.

Obeti: V soboto bo sprva še dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo bo precej jasno, kakšno stopinjo manj vroče bo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Sredozemlja in vzhodne Evrope bo še vztrajalo območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta bo valovila severno od Alp. Nad našimi kraji se bo še vedno zadrževal vroč in dokaj nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Sončno in vroče bo. Popoldne bodo predvsem v Alpah in v Gorskem kotarju nastale krajevne plohe in nevihte, ki se lahko nadaljujejo v noč.

lam/lam
© STA, 2024