Golob in Šarec v Washingtonu opravila pogovor pred primopredajo

Washington, 11. julija - Premier Robert Golob in obrambni minister Marjan Šarec sta včeraj v Washingtonu, kjer se udeležujeta vrha zveze Nato, opravila poglobljen pogovor o delu ministrstva, ki ga s Šarčevim odhodom v evroposlanske klopi začasno prevzema premier. Uradna primopredaja poslov bo sledila, ko bo Šarcu zaradi nezdružljivosti funkcij prenehal mandat.

ZDA, Washington. Premier Robert Golob in obrambni minister Marjan Šarec na pogovoru o delu ministrstva, ki ga s Šarčevim odhodom v evroposlanske klopi začasno prevzema premier. Foto: KPV

ZDA, Washington.
Premier Robert Golob in obrambni minister Marjan Šarec na pogovoru o delu ministrstva, ki ga s Šarčevim odhodom v evroposlanske klopi začasno prevzema premier.
Foto: KPV

Na vprašanje, ali ima že kandidata za naslednika Šarca, je Golob odgovoril, da lahko ministrstvo po zakonu vodi največ tri mesece. "Prvi pogovori bodo stekli že v prihodnjem tednu. Verjamem, da bomo takoj po počitnicah že imeli znano ime kandidata. Tudi državni zbor žal ne deluje do takrat, tako da nimam izbire in moram zdržati vsaj do prvega tedna v septembru," je dejal Golob.

Šarec je ob tem poudaril, da so kot celotna vlada v zadnjih dveh letih veliko naredili za obrambni sistem.

akt/rp/akt
© STA, 2024