Premier Golob napovedal nakup vojaških osemkolesnikov od finskega podjetja Patria

Washington, 11. julija - Revizija nakupa osemkolesnikov, ki se je začela z odstopom od pogodbe za nakup vozil boxer pred skoraj dvema letoma, je po navedbah premierja Roberta Goloba blizu zaključka. Do konca leta bo predvidoma sklenjena pogodba za nakup tovrstnih vojaških vozil od finske Patrie, je Golob povedal včeraj ob robu vrha Nata v ZDA.

Združene države Amerike, Washington. Sprejem, ki ga je priredil veleposlanik Republike Slovenije v Združenih državah Amerike gospod Iztok Mirošič na veleposlaništvu v Washingtonu. Foto: Daniel Novakovič/STA

Združene države Amerike, Washington.
Sprejem, ki ga je priredil veleposlanik Republike Slovenije v Združenih državah Amerike gospod Iztok Mirošič na veleposlaništvu v Washingtonu.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Pogodba bo po njegovih navedbah predvidevala izvedbo plačila neposredno med ministrstvoma, zaradi česar bo tudi preglednost posla na najvišji možni ravni.

Na vprašanje, za koliko osemkolesnikov gre in kakšna bo cena, je odgovoril, da postopki še potekajo in da je še prezgodaj govoriti o tem.

Slovenija osemkolesnike kupuje, potem ko se je Golobova vlada septembra 2022 odločila za odstop od že sklenjenega sporazuma o nakupu vozil boxer v okviru Organizacije za sodelovanje pri skupnem oboroževanju OCCAR.

blm/rp/blm
© STA, 2024