Golob: Slovenija bo prispevala svoj delež za obrambo Ukrajine

Washington, 10. julija - Premier Robert Golob je ob prihodu na vrh zveze Nato v Washingtonu zagotovil, da bo Slovenija prispevala svoj delež za obrambo Ukrajine, vendar pa o številkah oziroma zneskih ni mogel govoriti, ker še niso razdeljeni.

ZDA, Washington. Zasedanje članic Nata. Rokovanje predsednika vlade Roberta Goloba z ameriškim predsednikom Josephom Bidnom in generalnim sekretarjem zveze Nato Jensom Stoltenbergom. Foto: Daniel Novakovič/STA

ZDA, Washington.
Zasedanje članic Nata.
Rokovanje predsednika vlade Roberta Goloba z ameriškim predsednikom Josephom Bidnom in generalnim sekretarjem zveze Nato Jensom Stoltenbergom.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Nobenega dvoma ni, da je Ukrajina na poti v Nato - nenazadnje ta proces traja že več kot desetletje. Vprašanje ni ali, vprašanje je kdaj, je dejal.

Pred tem je izrazil prepričanje, da bo na vrhu Nata, ki poteka ob 75. obletnici ustanovitve severnoatlantskega zavezništva, dosežen premik naprej.

Golob je pred današnjim začetkom zasedanja Severnoatlantskega sveta opravil bilateralno srečanje s finskim predsednikom Alexandrom Stubbom, v četrtek ob zadnjem dnevu vrha pa se bo srečal tudi s predsednikom Turčije Recepom Tayyipom Erdoganom.

rp/lkr/lkr
© STA, 2024