Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 10. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BERLIN - Potem ko so si nogometaši Španije v torek kot prvi zagotovili finalno vstopnico za evropsko prvenstvo v Nemčiji po zmagi nad Francijo z 2:1, bo danes znan še drugi udeleženec velikega finala. V Dortmundu se bosta ob 21. uri pomerila Nizozemska in Anglija.

ORLEANS - Na kolesarski dirki po Franciji se je danes ob 11.30 začela 11. etapa od Evaux-les-Bainsa do Le Liorana. Dolga bo 211 km, kolesarje pa v njej čaka kar 4350 višinskih metrov, tako da je pričakovati preizkus vodilnih v skupni razvrstitvi na čelu s Slovencem Tadejem Pogačarjem.

NEW JERSEY - Svetovni nogometni prvaki Argentinci so postali prvi finalisti matičnega celinskega prvenstva. V polfinalu tekmovanja Copa America so na MetLife Stadium v New Jerseyju z 2:0 premagali Kanado, sicer gostjo tega južnoameriškega prvenstva.

LJUBLJANA - Nogometaši Celja bodo danes ob 18. uri v Tallinnu igrali tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenski prvak se bo meril s tamkajšnjo Floro.

BERLIN - Nemški teniški igralec Alexander Zverev, zmagovalec v posamični konkurenci na zadnjih olimpijskih igrah, je po poškodbi kolena na Wimbledonu vprašljiv za nastop na igrah v Parizu, je sporočil njegov brat. Zverev bo v danes opravil dodatne preiskave.

SZEKESFEHERVAR - Dvakratna svetovna prvakinja na 200 metrov, Jamajčanka Shericka Jackson, se sooča s poškodbo dobra dva tedna pred olimpijskimi igrami. Tekačica se je poškodovala v torek med nastopom na atletskem mitingu na Madžarskem.

pso/gj/zzb/lr/alz/tb/gj
© STA, 2024