Modi dejal Putinu v Kremlju, da vojna ne more rešiti težav

Moskva, 9. julija - Indijski premier Narendra Modi je danes v pogovoru ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v Moskvi dejal, da vojna ne more rešiti težav in dve leti od začetka ruske invazije na Ukrajino izpostavil pomen miru.

Rusija, Moskva. Indijski premier Narendra Modi je danes v pogovoru ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v Moskvi dejal, da vojna ne more rešiti težav in dve leti od začetka ruske invazije na Ukrajino izpostavil pomen miru. Foto: Kremlin/dpa

Rusija, Moskva.
Indijski premier Narendra Modi je danes v pogovoru ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v Moskvi dejal, da vojna ne more rešiti težav in dve leti od začetka ruske invazije na Ukrajino izpostavil pomen miru.
Foto: Kremlin/dpa

Rešitve niso mogoče na bojišču. Pot do miru moramo najti samo z dialogom, je dejal v navzočnosti Putina.

Modi, ki je obisk v Moskvi začel včeraj, le nekaj ur po tem, ko je bilo v ruskih napadih v Ukrajini ubitih 41 ljudi, med njimi tudi v otroški bolnišnici v Kijevu, je še izpostavil, da srce še posebej boli in da je bolečina neznosna, ko so umorjeni nedolžni otroci.

Putin je medtem izpostavil posebno privilegirano strateško partnerstvo držav, Modiju pa se je zahvalil za prizadevanja za mirno rešitev vojne v Ukrajini.

Modi bo iz Moskve danes s 120-člansko delegacijo odpotoval na dvodnevni obisk v Avstrijo.

vr/set/vr
© STA, 2024