Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - Nogometni reprezentanci Španije in Francije bosta drevi ob 21. uri v Münchnu igrali prvi polfinale evropskega prvenstva. Tekmo bo sodil slovenski sodnik Slavko Vinčić. Zmagovalec tega dvoboja bo v nedeljo v finalu v Berlinu igral proti boljšemu iz sredinega polfinala v Dortmundu med Nizozemsko in Anglijo.

NOVO MESTO - Pred 100. obletnico osvojitve prvih dveh zlatih olimpijskih medalj, ki jih je julija 1924 v Parizu osvojil slovenski olimpionik Leon Štukelj, bodo nocoj v Novem mestu odprli razstavo, posvečeno temu znanemu slovenskemu telovadcu. Sledil bo pogovor z olimpionikom Mirom Cerarjem, nato pa premiera dokumentarnega filma Mnogoboj Leona Štuklja.

OSLO - Izvrstni norveški tekač na srednje proge Jakob Ingebrigtsen se bo na olimpijske igre v Parizu, ki se bodo začele 26. julija, odpravil v vlogi favorita za zlato odličje tako na 1500 kot 5000 metrov. Kot običajno samozavestni in mejno arogantni Norvežan meni, da bi to moral biti sprehod v parku, je za podkast Evropske atletike povedal Norvežan.

lr/ako/lr
© STA, 2024